Bas Nijhuis

Bas Nijhuis

Henk Bos, voorzitter van BCBZ, opende met een hartelijk woord van welkom deze sponsoravond en bedankt alle aanwezigen, waaronder sponsoren, vrijwilligers en potentiële sponsoren, voor hun komst. Hij bedankt hen voor het belangeloos blijven sponsoren uit loyaliteit en de binding met de club, maar staat ook stil bij alle zaken die goed gaan binnen een club en waarbij de vrijwilligers natuurlijk onontbeerlijk zijn! Verder deelt hij ook een aantal zorgen waar iedere vereniging (groot of klein) mee te maken heeft of krijgt.

In een afgeladen sportkantine van Blauw Zwart doet Bas Nijhuis zijn verhaal ….

“ACTEREN KUN JE TIJDELIJK, JEZELF ZIJN ALTIJD”

De man – die de avond ervoor nog een mooie wedstrijd floot in de Kuip (Feijenoord-AZ) – gaf in een schitterende presentatie een kijkje in de werkweek van een topscheidsrechter.

Zo is daar de werk-/prestatiedruk fit zijn en blijven die ‘het scheidsrechter zijn’ met zich meebrengt, maar ook de emoties en het fanatisme van spelers en publiek in volle stadions die eigenlijk over ‘het randje’ gaan. Dat randje, dat diezelfde mensen in het heetst van de strijd – doet veranderen. Hij gaf aan hoe belangrijk het is juist, in de meest fanatieke hoek van het supporterslegioen, het contact te zoeken en de interactie aan te gaan door bijvoorbeeld daar warm te gaan lopen. Ook werd door Bas uitgelegd dat een scheidsrechter de beslissing vaak moet nemen in minder dan een split-second … en dat dit dan ook niet altijd de juiste is. Ook alle technologieën en nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld VAR,  maken het er niet altijd even gemakkelijk op.

Bas wist alle aanwezigen – door de afwisseling in zijn presentatie – vooral te boeien met leuke anekdotes, humor, een gezonde dosis zelfspot afgewisseld met leuk foto of video. En het meest opvallende …. het van links naar rechts en van voor naar achteren lopen, maar ook het snelle praten met een mooi Overijsels accent.

Tijdens zijn presentatie kwam als een paal boven water te staan dat het vooral leuk moet zijn en niet alles even strak moet worden opgetuigd! Vooral niet tijdens een wedstrijd! Bas houdt wel zijn hart vast voor de toekomst.

Bas is, naast topscheidsrechter en zijn optredens in een Tv-programma, ook nog eens ondernemer (bakker) en hobbyboer in Enschede. Het was fijn dat Bas, na zijn optreden, nog lange tijd te gast bij ons bleef om met iedereen een praatje te maken en/of op de foto te gaan.

Kortom; leuk te zien dat de mestvork – in plaats van het standaard flesje wijn en/of bloemetje – als bedankje zeer goed van pas kwam en dat Bas zichtbaar dankbaar was op social media voor het praktische cadeau.

Gezien de reacties van alle aanwezige en de sfeer van die avond, en de vele reacties de volgende dag was het weer een meer dan geslaagde en gezellige Sponsor BCBZ avond op Blauw Zwart.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email